műfű kertbe

admin / november 15, 2023

„Hogyan került a műfű kertbe?” – Beszámolók.

A műfű felhasználása manapság igen sokrétű, szinte mindig érnek bennünket meglepetések a különféle alkalmazások kapcsán. A műfű kertbe telepítése nem új keletű, mégis elmondható, hogy csak mostanában vált igazán elterjedt szokássá. Ennek hátterében valószínűleg az a magyarázat áll, hogy a műfüvesítést kertben mesterséges megoldásnak tartották, és sokan a komoly macerák ellenére is ragaszkodtak a valódi füvesítéshez.

A hosszú évek alatt egyrészt a műgyep választék is sokat fejlődött, másrészt egyre több olyan referencia munka látott napvilágot, amely lerombolta az ellenérzéseket és így jóval több ember lett nyitott a műfű kertbe helyezésére. Ilyen és ehhez hasonló történeteket szeretnénk az alábbiakban bemutatni. Reméljük, így még többen kapnak majd kedvet, hogy bátran tervezzenek műfüvesítést kertbe.

„Mindig is kedveltem a kertépítést és a karbantartás sem jelentett gondot számomra. Azonban az évek során arra lettem figyelmes, hogy a különféle pollen és növény allergiám jóval erősebb, mint korábban gondoltam. Sajnos folyamatos panaszaim voltak, így végül a műfüvesítés kertbe történő megoldása mellett döntöttem, amely nagymértékben redukálta az allergiás tüneteimet.” (Ildikó, Győr)

„Sokáig kergettem azt az álmomat, hogy egyszer szép kertes házban fogunk lakni a családommal. Ez nemrég meg is adatott számunkra, de rövid időn belül kiderült, hogy a kertgondozás nem nekünk való, ugyanis rengeteget kell dolgoznunk, és folyamatos lemaradásba kerültünk a kerti teendőket illetően. Egy ismerős szakember javasolta számunkra a műfű kertbe helyezésének koncepcióját, amely végül teljes mértékben megfelelt az igényeinknek és elvárásainknak.” (József, Kistarcsa)

FILED UNDER : Otthon